Projects

Geffrye Place, Hoxton

The Jerram Development’s project is situated Cremer Street adjacent to the Museum of the home in Hoxton in the London Borough of Hackney. The scheme comprised both the refurbishment of the former Marquis of Lansdown public house and a new four storey building adjacent.

The existing public house listed building has been stabilised, retained and refurbished with a part demolished and re-built at the rear. The entire ground floor (apart from a communal entrance hall to the flats) and a small basement will comprise a museum café with ancillary space and this has been given back to the Geffrye Museum on a 999 year lease). The shop-front and sash windows have been reconstructed by Falkus Joinery in their Shoreditch workshop, based on old photographs, in keeping with the Victorian style of the 1830s and early 1840s. Much of the brickwork has been painstakingly cleaned and retained.

The new build contemporary block houses two two-bedroom, four-person units for each of the three residential floors. All apartments benefit from an open-plan living room, bespoke Falkus Joinery kitchen, and views of either the city or the museum’s new entrance. The added advantage of the development scheme is generating much needed revenue to enable the museum to remain free to visit. Transformation of the museum has been part funded by; Jerram Developments’ acquisition, the National Lottery Fund, public and philanthropic donations, with £500K still to be raised. Donations can be made through the museum website www.museumofthehome.org.uk.

Other Projects

St Christopher’s Hospice, Learning Hub

St Christopher’s Hospice provides skilled and compassionate end of life care and bereavement support of the highest quality, combining specialist care, research and education. Jerram Falkus is undertaking The Learning Hub project for the Hospice which will provide; A flexible lecture space for up to 120 people, which can divide into three smaller teaching rooms […]

Read More

Cannock Mill Cohousing

A unique Passivhaus Cohousing project in Colchester, Essex for Cannock Mill Cohousing Colchester (CMCC). The works included the construction of 23 new build homes, a mixture of one and two bed flats and 17 houses with up to three bedrooms with garages and useful storage space in the under croft of the six flats. The […]

Read More

Baldwin Terrace

The partnership with the architectural practice Cullinan Studio to refurbish half their building for a new low energy workplace and demolish the other half acquired by Jerram Developments to build 12-two bed apartments in Baldwin Terrace. The construction of the 12 apartments situated along Regent’s Canal in Islington, comprised a 1,160m2 five storey development plus […]

Read More

52 Whitmore Road (mixed use CLT)

52 Whitmore Road is a 6 storey mixed use development on the south bank of the Regent’s Canal in Hackney. The site, which formerly housed a warehouse, comprises of offices funded by the Shoreditch Trust, a double height photographer’s studio and three duplex flats with roof terraces. The Cross Laminated Timber (CLT) structure was completed […]

Read More

Ranelagh Primary School

A new build two storey 600m2 extension and internal refurbishment works at an existing primary school in Newham. The new extension, designed by Rivington Street Studio Architects, provides much needed new entrance and additional space for a nursery and staff resource areas plus new studio area at 1st floor level.

Read More

Seven Islands Leisure Centre

The revitalisation of this leisure centre has undergone a £1 million refurbishment and has now been officially opened. Pick Everard provided mechanical and electrical building services design to assist the local authority in reducing running costs and bringing back to life a dated building. The refurbishment provides a new reception area and changing village, as […]

Read More

Macmillan Cancer Support Centre

The project comprises a complex part two/part three storey structure built in to the slope of Bristol Gate at the Royal Sussex County Hospital. The retaining walls and lower ground floor slab are constructed in reinforced cast- insitu waterproof concrete, with a partial reinforced concrete frame and upper floors and a hybrid superstructure frame of […]

Read More

The Foundry

This project involved the partnership with the architectural practice Cullinan Studio to refurbish half their building for a new low energy workplace and demolish the other half acquired by Jerram Developments to build 12-two bed apartments in Baldwin Terrace. The Grade II Listed former canal-side wharf building, The Foundry, is naturally cross-ventilated with an air […]

Read More

Hintze Hall, Natural History Museum

One of our most prestigious projects, the Natural History Museum’s ‘Hintze Hall’ project included the refurbishment and restoration of the Grade I listed central space, creating additional gallery spaces at ground, first and second floor levels. The works comprised replacement of roof lights and conservation of the building’s listed fabric which acts as the gateway […]

Read More

New Grandview, Oakwood Adult Autism Unit

The New Grandview Oakwood Adult Autism Unit provides long term specialist residential accommodation to adults with autistic spectrum disorder, who require 24-hour support. The building features three self-contained apartments, for those who can live more independently, as well as en-suite bedrooms, communal areas, and gardens, all specifically designed for people with autism and mental health […]

Read More

Sebastian Court

Barking and Dagenham’s regeneration company, Be First, appointed Jerram Falkus to undertake the demolition of the original Sebastian Court buildings, and enabling works in preparation of the a new high-quality affordable housing development on the site. Jerram Falkus completed the demolition and commenced piling for the new residential blocks and began constructing the new substation […]

Read More

East End Thames View

The redevelopment of the eastern end of the Thames View Estate in Barking provides 276 high quality affordable homes. The development was achieved without grant-funding or cross-subsidy and made possible via a private investment model designed to enable social regeneration. The works involved the construction of five apartment blocks running north to south along the […]

Read More